Shiatsu

??????????Masáž shiatsu je japonská celotělová léčebná metoda. Shiatsu znamená v překladu tlak prsty, ale při masáži je též používán tlak dlaní, loktů nebo chodidel. Hlavním záměrem je tlakem a protahováním vyvažovat meridiány (energetické dráhy) v těle. Tlakem na příslušné body (akupunkturní body) na těle je znovu obnovována energetická rovnováha těla. Masáž shiatsu je prováděna v oblečení, bez jakéhokoli krému či oleje. Masírovaný leží na zemi (velké molitanové podložce). Masáž je relaxační a zároveň osvěžující a detoxikační.

Správně provedená masáž podporuje obecné zdraví a může být užívána jako prevence péče o zdraví (vztah akupunkturních bodů k jednotlivým vnitřním orgánům). Shiatsu nejenže mobilizuje vlastní síly masírovaného, ale také povzbuzuje organismus, aby se bránil a předcházel chorobám. Velký vliv a význam tedy je kladen na PREVENCI. Oproti jiným masážím a obecným účinkům masáží  shiatsu posiluje odolnost vůči nemocem, podporuje pravidelný spánek, správný biorytmus, pomáhá proti migrénám a premenstruačnímu syndromu, podporuje detoxikaci organismu.

Kontraindikace jsou shodné s obecnými kontraindikacemi masáží. V těhotenství masáž můžeme provádět, jen vynecháváme určité meridiány (sestava akupunkturních bodů) a modifikujeme polohy dle velikosti bříška těhotné maminky. Shiatsu masáže opakujeme individuálně dle stavu obtíží. Doporučené dávkování za účelem rekondice je 1x za 3 týdny.

Ceník shiatsu OK REHABKY:

Shiatsu, s rehabilitačním strečingem, s ovlivněním reflexne plosky nohy a viscerální masáží. Na závěr cílená relaxace. 60min 1000Kč

Termín procedury dle telefonické domluvy: 777 714 774

Pokud chcete potěšit své blízké, lze pro ně zakoupit dárkový poukaz.