Priprava na Yes!enický maraton 18

17. 07. 2018

Příprava na Jesenický maraton probíhala v srdci Beskyd.První část začínala v obci Čeladná. Hotel Prosper je lokalitou přímo na náměstí Čeladné. Skýtá příjemné zázemí pro regeneraci po sportu.

Trasa:

Autem můžete zaparkovat v místě zvaná Opičárna. Příhodny název pro vyřáděni děti v lanovém centru.Práce s těžištěm a s rovnováhou na lanových chodnících a žebříčcích je výborné cvičení, kdy zapojujeme všechny svalové skupiny.

Odtud se vychází po červené nahoru na Lysou horu.Nástup je po silnici čili na zahřátí svalů. Dál pokračuje velmi kamenitá cesta. A tady se z Vás mohou stát kamzíci, kdy skáčete z kamene na kámen a postupně stoupáte vzhůru či jdete severskou chůzi – nordic wolking. Dle vaší chuti a trénovánosti. Nahoře Vás čekají krásné výhledy na zaoblené kopce Beskyd. Občerstvit se můžete v chatě, která je spojena se sportovní legendou Emil Zápotek. Jehož tréninky byli v té době neuvěřitelné a jeho výsledky ještě více.

A to co jste si vyběhli nahoru, též musíte i dolů. Pozor na výmknutė kotníky, pro které je chůze po kameni trénink na zpevnění vazů.

Regenerace:

Po zátěži je dobrė svaly opět prohřát. Třeba infrasaunou, koupeli či Trkem.(viz.odkaz na strankách-vysokofrekvenční radioaktivní terapie).

Následuje jemné protažení:

1. ramena-kroužek vpřed a vzad

2. boky-úklon do strany

3. kočička – vyhrbit a narovnat

4. pánev-kroužky

-stehna:

1. přední strana-pata k zadku

2. zadní strana-předklon ke špičce

3. chodidla-uvolnění prstů-natahování, krčeni, kroužky kotniku,ploský – poválení po tenisáku.

K regeneraci samozřejmě patří i správný pitný režim,vhodnė jídlo,popřípadě doplněk i minerálů.

Tak zkuste, Vás fyzio?