Kondice v přírodě

04. 08. 2018

V předcházejících příspěvcích jsme se věnovali přípravě na horský maraton a následné regeneraci. V dnešním blogu to nebude jinak.

Tentokrát na získávání kondice jsme si vybrali Jeseníky a to cestu ze Staré Vsi na Rabštejn. V radiu Haná jsem neustále slyšela reklamu na nové ukazovníky na Rýmařovsku. Musím uznat,že jsou vážně pěkné.

Cesta ze Staré Vsi na Rabštejn vede do kopce loukami a pak krásnou lesní cestou až na Rabštejn. Rabštejn je vyhledávané místo horolezci pro skály,které jsou ideální na trénink v lezení. V Rabštejnské hospůdce se můžete občerstvit vynikajícím místně vyhlášeným borůvkovým knedlíkem.(i když ne pokud plánujete i běh zpět).

A teď zpět k rehabilitaci.Protože jsme zmínili horolezce,tak nás to vede k tématu se nyní zaměřit na práci se svým těžištěm,práci s rovnováhou, se středem těla a práci v uzavřených řetězcích.

Pokud se pohybujete ve sportovním prostředí, tak to termíny a pojmy znáte.Pokud ne,trochu přiblížím.

Práce se středem těla:

Střed tela se ve cvičení a rehabilitaci bere pánevní dno a bránice plus břišní stěna a bederní část zad. Pokud toto budu mít zpevněné a umět dobře fixovat,tak mám vyhráno. Jedná se samozrejmě hodně o práci s dechem.Více na našich cvičeních či odkaz na SM systému či DNS metodě prof.Koláře.

K práci s rovnováhou mohu využít různé balanční pomůcky,jako jsou:míče,overbolly, bosu, válce..atd.

A cvičení v uzavřeném řetězci je cvičení,které hodně pracuje s oporou.Mohu cvičit bez pomůcek se svou váhou těla či využít závěsné systémy, lana či Trxka. ..

Pokud by jste chtěli zlepšit své držení těla či se dovědět více objednejte se v OK rehabce k fyzioterapetovi či v září pro Vás chystáme nová cvičení.

Váš fyzio