Bobr cup 2017

08. 10. 2017

Dne 7.10. 2017 se v Litovli pořádal 23.ročník extrémního závodu Bobr cupu. Tento závod je podzímní událostí všech, co milují extrémy. Závod se skládá z 15km běhu. Ale co běhu?? Je to běh přes kmeny, bláto, brody s ledovou vodou…..Na začátku jsou běžci ‚vystajlovaní‘ barevností a funkčností sportovního oblečení a tejpů a nakonci je styling jednoznačný – sjednocené mokré studené bláto.

Na konci 15km běhu se předá „bobrem ohlodaný“ kolík cyklistovi. Ten vystartuje se špičkově seřízeným kolem na 25km trať, opět plnou brodů, bláta a překážek. Takže po chvilce je na kole pouze funkční jeden převod.

A na závěr je kolík předán kanoistovi, který skáče hned na začátku šipku do jednoho z ramen Moravy (aby mu to také nebylo líto, že není hned na začátku závodu mokrý) a běží se cca kilak pro svou cca 10kg těžkou kanoi, se kterou se vrhá do vody, opět vylezá a zase vrhá, zase vylezá…..a konečně na závěr vytoužený cíl!

Letos byla nová trať, takže i pro otřelé veterány, byla novinkou. Navíc počasí bylo takové, že i přihlížejícím stávaly chlupy zimou, při pohledu na mokré sportovce podávájící extrémní výkony.

Mám radost, že i já jako fyzioterapeut jsem mohla malou měrou přispět (tejping, fyzio příprava a hlavně fanděním).

Všem zúčastněným, můj velký obdiv!!   Katka