Priprava na Yes! Enický maraton18 čast druhá

27. 07. 2018

Zvolili jsme stejne hory čili Beskydy,ale jinou část výchozího bodu. A to kvůli poloze uprostřed údolí pod Lysou a to hotel Bezruč.

V tomto hotelu nás přivítal pán B. P.. Stal se pro nás ikonou tohoto hotelu. Tento pán má 92 let. Velmi milý, přátelský a jeho vitalitu by mohl leckdo závidět. Byl trenérem československé reprezentace ve volejbalu a v běhu na lyžích. Trénoval snad všude po celé republice. A v 92 letech vyzval na ping pong snad všechno mužské pokolení, co bylo k mání v hotelu. A co je třeba dodat, ve svých 92 letech všechny porazil. No neuvěřitelné! ! Tot inspirace!

Zpět k tréninku:

Vizuální inspirace ?

Pohled na Lysou horu a na Smrk:

 

Vyšlap-výběh na sedlo Tanečnice, Kyčulku a dále na Ivančenu. Mysleli jsme, že jsme zvolili na začátek příjemnou trasu ,ale musím říct, že některé kopce jsou pořádně prudké.

K Ivančeně si v rámci tréninku můžete vzít do batohu kámen, který tu necháte na kamenné mohyle k uctění památky skautům, popravených Němci na konci války za protifašistickou činnost.

Dále lze pokračovat opět na Lysou a tudy zpět po modré dolů.

Regenerace:

Prohřátí infrasaunou a protažení. Dobré je i vyplavání v bazénu.

Protahování jsme se věnovali v první části. Tudíž, zde si můžeme ukázat taping chodidel či malíčku, který se osvědčil a doporučení vhodné obuvi a ponožek.

Na tyto kamzičī kamenné stezky se osvědčily boty – které se i tak jmenuji-Hoki.

Velikost boty zvolte pečlivě.Bota musí sedět a musí být dostatečně veliká na to,kdy za vedra či při námaze vám noha trochu nateče či při seběhu z kopce dolů naraží prsty na přední část.

Ponožky jsou základ. A to dokazují mé puchýře na maličcich, kdy ponožka musí být dostatečně silná.

Pokud se Vám stane to, co mne. Doporučuji taping. (Viz odkaz na stránkách OK rehabky- Tapeovani).Kdy taping malíčku jsem zvolila buničinovým polštářkem a poddtapem.Při další túře,krasně to držī a zranění se neobnovilo a mělo možnost se hojit.

2.Den:

Výchozí bod Ostravice.Parkování pod hotelem Beltine.

Trasa na Smrk.

Na této trase potkáte mnohem méně lidí než na Lysou. Je také hodně strmá a v některých pasážích bych řekla techničtější, protože na úzkém chodníku doslova skáčete z kamene na kámen. Ze Smrku pak seběh na Malý Smrk a odtud směr přehrada a zavčas uhnutí zpět k parkovišti.

A nasleduje: regenerace, prohřátí, protažení…

A další dny masáž.Zvolte si vhodný tip masáže. Třeba i na našich stránkách?A o tom zase příště ?

Váš fyzio

P